Пет критерии за входна врата

Пет критерия да изберем входна врата

За всяко едно жилище най-важното е входната врата. Тя придава красота, стил и сигурност най-вече. На пазара се предлагат различни модели за апартамент или къща, различни красиви и нестандартни фрезовки, с малко или много стъкло. Има за всекиго по нещо.

Първият критерий, по който да изберем входната врата е сигурността: някои врати имат една заключваща система, но това не ги прави по-малко сигурни. Като допълнение може да има различен брой пасивни шипове. Какво представляват пасивните шипове: те влизат в самата каса при затворено положение на крилото, тяхната главна роля е да не позволят крилото да се извади от пантите. Затова е хубаво да има пасивни шипове. Изключително важно е и входните врати, които имат две заключващи системи също да имат пасивни шипове.

Вторият критерий са патроните: за една сигурна и стабилна входна врата от изключително значение е какви са патроните. Те задължително трябва да имат бронировки срещу разбиване. Бронировките блокират активните шипове и по този начин не могат да Ви дойдат неканени гости.

Третият критерий е изолацията: има няколко варианта на изолация: пчелна пита, полиестерен, стиропор и минерална вата. Пчелната пита е най-ниският клас изолация, но не е неефектен, представлява картон, който спомага за топлоизолацията, но не и звуко и шумоизолацията. При входните врати трябва да гледаме най-високия клас изолация, която да е звуко, шумо и най-вече топлоизолираща. Затова най-добрият вариант е минералната вата.

Четвъртият критерий е дизайнът: с толкова много и разновидни красиви модели, човек се обърква. Входните врати, които имат остъкляване, са уникални и стилни, но в главата ни излиза веднага въпросът: Сигурни ли са? Ако сме избрали входната врата по критериите по-горе: Да, тя е сигурна. Дизайнът на Вашата врата олицетворява и представя Вас пред съседи и приятели.

Петият критерий е цветът: входните врати се предлагат в различна цветова гама светла или тъмна. Някои хора предпочитат тъмни входни врати, да не се набиват на очи, други предпочитат по-светлата гама заради светлостта и топлината.

Входната врата е сигурност олицетворение на Вашия вкус и стил.

door 1590024 640 1

4 въпроса, които трябва да си зададете при избора на интериорна врата

При покупката на интериорни врати има няколко въпроса, които трябва задължително да си зададем. Може да направите много лесно избора, стига да си отговорите предварително на няколко въпроса. Ето и най-важните:

Първи въпрос:

„Какъв е размерът на отвора и съответно дебелината на зида?”. Един доста тънък момент в избора са размерите на интериорни врати. Преди да започнат да се правят някакви корекции по отворите за новите, трябва да сте наясно с размерите, които се предлагат на пазара, за да не стане така, че да си направите отвор с конкретен размер, който вече е шпаклован и измазан, и да се наложи да го разваляте.

Втори въпрос:

„Какви са помещенията, на които ще се поставят врати?”. Има значение дали ще са за стаи, баня или тоалетна. Ще има ли мокрене на вратите, на влага ли ще са? Вече се предлагат модели, които са водоустойчиви и влагоустойчиви, както и има възможност за поставяне на вентилационни отвори, през които да циркулира въздухът. Цветът също е от значение. Обърнете внимание на мебелите в жилището ви, подовите настилки и цветовете на стените. Помислете с какво можете да ги съчетаете или да им контрастирате.

Трети въпрос:

И дойде моментът, в който да помислим какъв да бъде моделът. „Със стъкло или без стъкло?” – в зависимост от помещението. „Класически модел ли да бъде или да заложите нещо по-модерно и раздвижено?”. За да изглежда по-изискано вашето жилище съчетайте моделите с мебелите и декорацията на интериора в дома ви.

Последният въпрос:

„Към коя фирма да се насочите, при избора на вратите?”. Проучете ги и вижте коя фирма разполага с най-голямо разнообразие и какво може да в предложи тя. На какви цени може да ги закупите и предлага ли монтаж. Избере фирма, където работят професионалисти.

Врати за баня

Врати за баня

Много от вас се чудят, каква трябва да бъде вратата на помещението, предназначено за баня?  Вариантите всъщност не са малко, като трябва да се вземе предвид, дали ще има пряко обливане с вода или достъпът няма да е толкова близък до нея.

Видове врати за баня

Възможните варианти са много – със стъкло, изчистени, алуминиеви или изцяло стъклени врати, всичко зависи от това, до колко водата се „докосва” до вашата врата. Прякото обливане при врати с обикновено покритие може да причини голям проблем. Затова, при закупуването на врата за баня е хубаво да знаете разположението на душа.

Ако пък има душ кабина, то тогава може да сложите врата, която е предназначена за интериорна, т.е. по този начин няма да се наруши конструкцията на крилото, касата или первазите. Ако желаете вратата да е със стъкло, може да изберете такава с малки прозорчета, но задължително стъклото трябва да е  мат, за да не прозира. Изцяло стъклените крила стоят страхотно и същевременно много стилно, особено ако изберете шарката съобразно интериора на банята ви, но трябва задължително да няма директно обливане с вода, тъй като касата може да се отпусне и крилото да увисне. Принтовете на този тип врати за баня са най-разнообразни. От вътрешната страна вратата може да е без принт, а от външната да е с някое любимо ваше цвете в нежен нюанс.

За по-малките бани, които имат директен контакт с водата, вратите които са най-подходящи и издръжливи са алуминиевите. При тях обливането няма да причини никакви козметични дефекти. Тези врати се предлагат в разнообразни цветове, което позволява да бъдат съвместими с вашия интериор.

Бъдете смели и креативни и не забравяйте, че вратата за банята е също толкова важна част, колкото и другите врати, защото ако в банята има вана, то гледката вратата, ще ви отпусне и ще създаде комфорт в тази толкова приятна релаксираща част от жилището ви.