Врати за баня

Много от вас се чудят, каква трябва да бъде вратата на помещението, предназначено за баня? Вариантите всъщност не са малко. Като трябва да се вземе предвид, дали ще има пряко обливане с вода или достъпът няма да е толкова близък до нея.

Видове врати за баня

Възможните варианти са много – със стъкло, изчистени, алуминиеви или изцяло стъклени врати. Всичко зависи от това, до колко водата се „докосва” до вашата врата. Прякото обливане при врати с обикновено покритие може да причини голям проблем. Затова, при закупуването на врата за баня е хубаво да знаете разположението на душа.

Aluminieva Verade 01

Баня с душ кабина

Ако пък има душ кабина, то тогава може да сложите врата, която е предназначена за интериорна. Т.е. по този начин няма да се наруши конструкцията на крилото, касата или первазите. Ако желаете вратата да е със стъкло, може да изберете такава с малки прозорчета, но задължително стъклото трябва да е мат, за да не прозира. Изцяло стъклените крила стоят страхотно и същевременно много стилно, особено ако изберете шарката съобразно интериора на банята Ви. Но трябва задължително да няма директно обливане с вода, тъй като касата може да се отпусне и крилото да увисне. Принтовете на този тип врати за баня са най-разнообразни. От вътрешната страна вратата може да е без принт, а от външната да е с някое любимо ваше цвете в нежен нюанс.

За по-малките бани, които имат директен контакт с водата, вратите които са най-подходящи и издръжливи са алуминиевите. При тях обливането няма да причини никакви козметични дефекти. Тези врати се предлагат в разнообразни цветове, което позволява да бъдат съвместими с вашия интериор.

Бъдете смели и креативни и не забравяйте, че вратата за банята е също толкова важна част, колкото и другите врати, защото ако в банята има вана, то гледката вратата, ще ви отпусне и ще създаде комфорт в тази толкова приятна релаксираща част от жилището ви.