Пет критерия да изберем входна врата

За всяко едно жилище най-важното е входната врата. Тя придава красота, стил и сигурност най-вече. На пазара се предлагат различни модели за апартамент или къща, различни красиви и нестандартни фрезовки, с малко или много стъкло. Има за всекиго по нещо.

Сигурност

Първият критерий, по който да изберем входната врата е сигурността: някои врати имат една заключваща система, но това не ги прави по-малко сигурни. Като допълнение може да има различен брой пасивни шипове. Какво представляват пасивните шипове: те влизат в самата каса при затворено положение на крилото, тяхната главна роля е да не позволят крилото да се извади от пантите. Затова е хубаво да има пасивни шипове. Изключително важно е и входните врати, които имат две заключващи системи също да имат пасивни шипове.

Патрони

Вторият критерий са патроните: за една сигурна и стабилна входна врата от изключително значение е какви са патроните. Те задължително трябва да имат бронировки срещу разбиване. Бронировките блокират активните шипове и по този начин не могат да Ви дойдат неканени гости.

Изолация

Третият критерий е изолацията: има няколко варианта на изолация: пчелна пита, полиестерен, стиропор и минерална вата. Пчелната пита е най-ниският клас изолация, но не е неефектен, представлява картон, който спомага за топлоизолацията, но не и звуко и шумоизолацията. При входните врати трябва да гледаме най-високия клас изолация, която да е звуко, шумо и най-вече топлоизолираща. Затова най-добрият вариант е минералната вата.

Дизайн

Четвъртият критерий е дизайнът: с толкова много и разновидни красиви модели, човек се обърква. Входните врати, които имат остъкляване, са уникални и стилни, но в главата ни излиза веднага въпросът: Сигурни ли са? Ако сме избрали входната врата по критериите по-горе: Да, тя е сигурна. Дизайнът на Вашата врата олицетворява и представя Вас пред съседи и приятели.

Цвят

Петият критерий е цветът: входните врати се предлагат в различна цветова гама светла или тъмна. Някои хора предпочитат тъмни входни врати, да не се набиват на очи, други предпочитат по-светлата гама заради светлостта и топлината.

Входната врата е сигурност олицетворение на Вашия вкус и стил.