4 въпроса, които трябва да си зададете при избора на интериорна врата

При покупката на интериорни врати има няколко въпроса, които трябва задължително да си зададем. Може да направите много лесно избора, стига да си отговорите предварително на няколко въпроса. Ето и най-важните:

Първи въпрос:

„Какъв е размерът на отвора и съответно дебелината на зида?”. Един доста тънък момент в избора са размерите на интериорни врати. Преди да започнат да се правят някакви корекции по отворите за новите, трябва да сте наясно с размерите, които се предлагат на пазара, за да не стане така, че да си направите отвор с конкретен размер, който вече е шпаклован и измазан, и да се наложи да го разваляте.

202 Z

Втори въпрос:

„Какви са помещенията, на които ще се поставят врати?”. Има значение дали ще са за стаи, баня или тоалетна. Ще има ли мокрене на вратите, на влага ли ще са? Вече се предлагат модели, които са водоустойчиви и влагоустойчиви, както и има възможност за поставяне на вентилационни отвори, през които да циркулира въздухът. Цветът също е от значение. Обърнете внимание на мебелите в жилището ви, подовите настилки и цветовете на стените. Помислете с какво можете да ги съчетаете или да им контрастирате.

Трети въпрос:

И дойде моментът, в който да помислим какъв да бъде моделът. „Със стъкло или без стъкло?” – в зависимост от помещението. „Класически модел ли да бъде или да заложите нещо по-модерно и раздвижено?”. За да изглежда по-изискано вашето жилище съчетайте моделите с мебелите и декорацията на интериора в дома ви.

Последният въпрос:

„Към коя фирма да се насочите, при избора на вратите?”. Проучете ги и вижте коя фирма разполага с най-голямо разнообразие и какво може да в предложи тя. На какви цени може да ги закупите и предлага ли монтаж. Избере фирма, където работят професионалисти.